July 2018
M T W T F S S
« Jun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Get Adobe Flash player

Pening nak cari design TShirt kelas….kami boleh tolong anda!

 

Hai korang,

Salam cetak TShirt kepada semua pelawat kami.

Apa khabar semua? Saya doakan semua sihat lah ye.

Bagi anda yang sedang cari TShirt untuk kelas, kolej, sekolah, batch & apa sahaja yang berkaitan kelas anda, sinilah sebenarnya tempatnya.

Korang boleh buat design TShirt ikut suka hati anda & kalau rasa tak ada idea, korang boleh cipta atau reka sendiri design tu dengan idea anda sendiri.

Dan tahu tak korang…..sebahagian besar tempahan TShirt Kelas yang kami terima di www.cetaktee.com ni adalah dari IDEA customer sendiri.

Jarang customer mintak kami sediakan untuk mereka.

 

Buat design sendiri ni tak susah sebenarnya.

Ada beberapa kelebihan kalau buat design sendiri ni sebenarnya berbanding kalau kami sendiri yang buatkan :

  1.  Lagi puashati sebenarnya sebab boleh adjust selagi mahu.

  2. Boleh bincang dengan kawan2 untuk dapatkan design yang semua sepakat.

  3. Boleh buat banyak2 design pastu pilih mana yang nak.

  4. Buat design sendiri ni tak kena caj tambahan…FREE OF CHARGE.

  5. Boleh jimat duit & masa sebab tak perlu tunggu lama untuk orang lain buatkan design tu.

  6. Tak perlu download atau install software yang canggih semata2 nak buat design tu.

  7. Tak perlu perah idea gila2….sebab dah ada siap gambar2 yang boleh masuk terus atas baju.

  8. Boleh susun design ikut suka hati “on the spot”.

 

Ok…kat sini saya tunjukkan antara TShirt2 kelas yang kami siapkan daripada design customer yang menggunakan website Design Tshirt Sendiri yang kami sediakan tu ye…

 

Ni antara design TShirt kelas yang menggunakan design customer sendiri.

Actually ada banyak lagi contoh baju tu tapi ni antara contoh yang sempat dimasukkan.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

3. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tapi kalau korang masih jugak tak ada IDEA tapi nak cuba gunakan design yang kami ada pun boleh jugak…

Klik je button bawah ni untuk pilih design TShirt yang kami ada….

 

Bagi korang yang nak merasa design lain dari yang lain, kami jugak ada sediakan :

  1.  DESIGN FLORAL
  2.  DESIGN GOLD
  3.  DESIGN SILVER

Kalau ada sape2 nak buat design camni, kami pun boleh buatkan ye.

Anda boleh pilih apa sahaja jenis FONT atau TULISAN yang anda nak.

Janji yang FREE. Jangan ambik yang berbayar. Tak berbaloi nak bayar nanti.

Font tu anda boleh cari dalam Google Search. Cari FREE FONT..ada beratus ribu jenis tulisan yang korang boleh pilih.

Oklah…setakat ni dulu.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

3. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Jumpa lagi…baaaiiii…..

DARI : ABG NIK & KAK SALINA 

www.mohcetakbaju.com

www.cetaktee.com

Cetak TShirt KELAS Dulu2 VS Sekarang…..

Hai & Salam Cetak Baju Kelas kepada semua,

Apa kabar semua? Harap2 semua sihat & berjaya dalam bidang masing2.

Korang tahu tak…kami di www.cetaktee.com dah start bisnes cetak baju ni dari 2010 lagi & sejak dari tu kitaorang dah buat TShirt Kelas beribu2 helai dah.

Tapi nak bagitahu……kalau dulu2 nak buat TShirt kelas memang susah sebab masa tu mana ada lagi bisnes online ni.

Maknanya kalau rasa nak buat TShirt Kelas, kat tempat diaorang mesti ada kedai yang buat TShirt ni.

Tapi time tu bukan semua orang mampu buat TShirt kelas sebab masa tu kilang2 besar je yang terima tempahan cetak TShirt.

Masa tu mana ada lagi pencetak baju kecil2an macam kitaorang ni.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “BORANG TEMPAHAN” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So…apa BEZA buat TShirt DULU & SEKARANG ye!

  1.  Kalau dulu2…nak cari orang buat printing tshirt yang sikit2 pun susah sebab kilang biasa tumpu kuantiti besar je.
    Tapi Sekarang ni……bersepah2 orang jual TShirt bercetak sendiri kat online & offline…tunggu nak order je.
  2. Kalau dulu2….nak order bawah 100 lai memang sakit sebab untung tak besar kalau print sikit2 ni.Tapi sekarang ni….ada sesetengah tempat, order selai pun boleh tapi harga mahal sikit le.
  3. Kalau dulu2….design nak print tu lebih kurang sama je semua. SKEMA je..tak boleh nak pilih yang pelik2 sikit.Tapi sekarang ni….ada macam2 design yang korang boleh reka sendiri. Macam2 apps atau software dalam internet yang boleh bantu korang buat design tu sendiri.
  4. Kalau dulu2…..dapat pakai TShirt bercetak ni time sekolah & time raya je sebab time sekolah cikgu buat Tshirt sekolah & time raya..mak ayah beli baju raya. So..dapat le merasa pakai TShirt bercetak tu.
    Tapi sekarang ni…..setiap bulan boleh order TShirt tu sebab dah mampu & banyak tempat yang sediakan TShirt bercetak ni.
  5. Kalau dulu2….kalau nak merasa TShirt bercetak ni biasanya yang duduk bandar2 besar je. Yang duduk kat ceruk kampung…mintak mahap le kalau nak merasa TShirt bercetak ni. Kalau duduk pedalaman lagi le susah.Tapi sekarang ni….sape2 pun boleh beli baju bercetak ni…hinggakan pedalaman yang terletak diceruk2 kampung pun dapat order TShirt ni sebab sekarang dah ada servis pos & courier.
  6. Kalau dulu2…..design atas baju tak guna design komputer. Pakai stensil je atau potong kertas guna pisau. Orang dulu2 tahu le camane caranya tu.
    Tapi sekarang ni….semua guna komputer. Mudah dan senang. Nak buat blok printing pun mudah je.
  7. Kalau dulu2…..design baju pun lebih kurang sama je & kualiti tak bagus sangat. Sekali dua basuh..leher dah kembang. Tak ada kualiti kecuali baju yang mahal2.
    Tapi sekarang ni….ada macam2 jenis brand baju kat pasaran. Berlambak2…ada yang kualiti & kurang kualiti. Pilih je.
  8. Kalau dulu2….jauh sekali kalau nak tengok budak2 sekolah pakai TShirt sedondon sama je semua orang. Kalau ada pun memang kembang le hidung sebab bangga…grup diaorang je ada TShirt sedondon tu.
    Tapi sekarang ni….cer pegi kat sekolah2…macam2 jenis TShirt bercetak grup diaorang yang diaorang ada.
  9. Kalau dulu2…mana le mampu nak beli TShirt bercetak macam tu. Duit pun simpan untuk makan & keperluan penting lain je.
    Tapi sekarang ni….mak bapak kebanyakannya dah mampu beli TShirt untuk anak2. So..anak2 pun apalagi…..mintak sponsor mak ayah le kalau nak buat TShirt cetak sendiri ni.
  10. Kalau dulu2…..tak ada le sape2 yang nak kongsi tips & ilmu pasal bisnes TShirt ni sebab masing2 sibuk dengan bisnes sendiri & kalau kongsi pun tak ada sape nak dengar.
    Tapi sekarang ni……korang boleh baca apa sahaja tips cetak baju dalam internet. Google jer…
  11. Kalau dulu2….kita beli TShirt untuk grup kita & kita pakai baju tu.
    Tapi sekarang ni….kita tak pakai pun baju tu tapi kita order untuk orang, pastu kita dapat buat duit lagi dengan jualan tu.

Itulah antara beza bisnes TShirt dolu2 dengan zaman sekarang.

Memang banyak sangat bezanya.

Maknanya zaman sekarang lebih mudah order TShirt bercetak design sendiri berbanding dulu2…

Sampai ke ceruk kampung & pedalaman pun still boleh order baju tu….serius cakap.

Ok…hari ni meh saya kongsi ngan korang antara contoh2 TShirt kelas yang kitaorang buat dari dulu hingga sekarang.

Ni antara gambar TShirt kelas yang mula2 kitaorang buat. Time tu printing atas meja makan lagi & jemur pun bersepah2.

 

Tengok betapa huru haranya tempat printing kitaorang masa mula2 berkecimpung dalam bisnes cetak baju ni 8 tahun lalu (2010).

Dahlah tempat sempit, jemur pun atas katil je. Ni rumah mak mertua ni.

Nasib baik mak mertua sporting….hehehehe.

APA KATA CUSTOMER KITAORANG?

 

Camane lak rupa cetak baju sekarang…..

 

Ni antara contoh2 TShirt kelas terkini yang kitaorang siapkan.

Kalau ikutkan ada menimbun lagi gambar baju TShirt tu tapi takut boring lak masuk banyak2 kat sini.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “BORANG TEMPAHAN” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

 

Kalau nak tengok design TShirt Kelas yang kami ada..sila KLIK GAMBAR bawah ni ye…

 

Selamat Maju Jaya semua…jumpa lagi..

Abg Nik & Kak Salina

Tshirt kelas KAMI dapat sambutan luar biasa dari student seluruh Malaysia!

Hai semua,

Apa khabar semua?

Mulai hari ni, saya akan ceritakan macam2 pasal TShirt kelas kepada korang semua beserta gambar TShirt2 Kelas yang kitaorang dah siapkan sebelum ni.

Dalam blog ni jugak, saya akan kongsi ngan korang macam2 tips & cerita pasal macamana cara nak order & tentang design TShirt.

Tahu tak korang….kenapa korang patut ada TShirt kelas setiap tahun bersama geng2 korang?

TShirt kelas ni bukan je….TShirt kelas budak Sekolah Rendah atau Menengah tapi termasuk TShirt kelas2 yang lain..

Antaranya….

  1.  Tshirt untuk student universiti, Kolej, Politeknik, Vokasional.
  2. TShirt untuk pelajar sekolah pondok
  3. TShirt untuk pelajar2 oversea
  4. TShirt untuk pelajar sekolah memandu, sekolah buat kek
  5. TShirt untuk pelajar ikut bidang masing2
  6. Tshirt Batch untuk kelas pengajian, intake sama2 atau tahun lahir sama dll.

Pendekata..macam2 jenis TShirt Kelas yang korang boleh buat dengan kami.

So..kenapa korang perlu ada TShirt Kelas ni untuk grup kelas korang?

Penting sangat ke?

Bagi saya…sangat penting sebab :

  1.  Boleh jadikan kenangan seumur hidup bersama2 kawan2
  2.  Boleh pakai sama2 untuk apa sahaja aktiviti yang korang lakukan bersama.
  3.  Boleh kasi jeles kelas sebelah sebab korang ada TShirt sedondon TAPI kelas sebelah tak ada.
  4.  Boleh ingat balik nama kawan2 atau cikgu bila TShirt ada tulis nama kawan2 sekali kat situ
  5. Boleh teringat balik awek atau pak we lama yang duduk sekelas sebab TShirt tu lah yang korang pakai sekali dulu.

So..itulah antara sebab korang patut ada TShirt Kelas korang mulai sekarang.

Bagi yang dah order ngan kitaorang, terima kasih kitaorang ucapkan & diaorang dah rasa macamana seronoknya ada TShirt sedondon bersama member2 diaorang.

Tak caya…tengok ni…

Ni antara contoh2 baju yang kitaorang pernah buatkan untuk customer kitaorang….

Pada sape2 yang nak order baju..follow je step bawah ni ye :

  1. SEDIAKAN DESIGN NAK PRINT
  2. KUANTITI TEMPAHAN
  3. JENIS BAJU

PASTU……

  1.  Emelkan ke emel saya di adminkomisen@gmail.com ;
  2. Call / Whatsapp / SMS ke 019-2254028 & 0196654028 (Abg Nik), 019-3643692 (Kak Salina)

FAHAM TAK?

 

 

Bagi yang tak ada IDEA nak order TShirt KELAS korang, kitaorang ada sediakan macam2 jenis design sedia ada yang korang boleh pilih je kat situ!

 

Ok..sampai jumpa lagi ye…

Dari Abg Nik & Kak Salina

Cetak T-Shirt Kelas Anda Disini!

“Tahukah Anda……inilah satu-satunya website yang menawarkan pelbagai Design T-Shirt Kelas Mengikut Pilihan Anda Sendiri – Di Malaysia!

“Anda Bosan & Jemu  Dengan Design T-Shirt Kelas Yang Biasa-Biasa je……..”

Kini anda boleh pilih design T-Shirt kelas anda yang lain dari yang lain & pasti kelas lain pun jeles dengan kelas anda…

cetak baju kelas

Maklumat Cetaktee com

 JIKA ANDA MERASAKAN MEMANG TERSAAAANGAT TERINGIN NAK ORDER T-SHIRT KELAS SENDIRI & ANDA MENGALAMI MASALAH-MASALAH SEPERTI DIATAS…..JANGAN RISAU, KAMI ADA PENYELESAIANNYA!!!

Oleh : Nik

Tarikh :

Assalamulaikum & Salam Sejahtera,Tahukah anda T-Shirt kelas boleh menjadi kenangan yang sangat manis untuk dikenang. Tidak kira di sekolah tadika, rendah, menengah, kolej, universiti, politeknik, maktab perguruan, politeknik, sekolah pondok, sekolah tahfiz dll, apabila anda bergelar pelajar, mempunyai T-Shirt sendiri untuk kelas anda, memang sangat membanggakan.Apakata mereka yang pernah order baju secara online dengan kami :

tshirt cetak

cetak tshirt

Nama: Nurul Hamidah Muhammad

Alamat Emel: nurha93@gmail.com

Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: nir first time order baju & tempah sebanyak 36 helai..takut jugak mule2 tu tapi service ok dan kualiti printing pun memuaskan..kawan2 semua cakap cantik baju tu..

————————————————————————————————————————–

cetak baju kelas

baju kelas

Nama: aiez

Alamat Emel: iaiez@ymail.com

Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: assalamualaikum.. 1st time sebenanya beli something on9 ni .. mula2 tu sje la usha2 kt internet design2 baju nk bwt baju kelas .. jmpe plak website ni .. dh dok usha2 .. cam best tringn plak nk tempah cetak baju kt sini .. cerita la kt kwn2 .. tp, diorang mcm x yakin je.. pegi lah kt kedai cetak baju terdekat , tny boleh x bwt design yg ktorang bwt ni .. malangnya , die ckp x boleh, mahal plk tu .. so, bincang2 ngn kwn2 stuju la nk bwt ngn mohcetakbaju ni .. lepas tgk testimoni customer2 mohcetakbaju ni … rasa yakin n tros bwt tempahan. n alhamdulillah hasilnya sungguh memuaskan … siap pon cepat, hara pon berpatutan … mmg puas hati .. terima kasih mohcetakbaju… 😀

—————————————————————————————————————————-

baju cetak

Rizal –  ryxalprinting@gmail.com

-cara kerja yang profesional -hasil kerja yang berkualiti tinggi -khidmat pelanggan yang cepat dan mesra -saya sangat berpuas hati -terima kasih abang nik:-)

—————————————————————————————————————

 Design T-Shirt kelas kami bukan sahaja boleh dipilih dari contoh-contoh design
yang kami sediakan TAPI anda juga boleh buat sendiri ikut suka hati anda.

  Lihat contoh design T-Shirt yang pernah ditempah sebelum ini dengan design yang dibuat oleh pelanggan sendiri.

cetak baju

cetak baju

Camane……!!! Excited nak order T-Shirt anda dah ke?SABARRR……sebelum tu, nak bagi anda lebih konfiden & yakin dengan kami dulu. Apa yang anda perlu tahu….

 

SIAPA KAMI & BAGAIMANA KAMI BOLEH BANTU ANDA?

————————————————————————————————————————————–

 Saya, Nik & isteri, Salina merupakan graduan UKM (1995-1999). Saya merupakan graduan Perakaunan & isteri, lulusan Ekonomi telah berkecimpung dalam bisnes cetak baju mulai tahun 2010 sehingga kini.i.

tshirt print cetak baju kelas Mulai Tahun 2010 sehingga kini, hampir 50,000 helai baju telah kami cetak & jual. Tempahan baju telah dibuat dengan purata tempahan bulanan 1,000 ke 2,000 helai sebulan.

Tempahan secara online melalui blog cetak baju kami sebelum ini di www.mohcetakbaju.com telah berjaya dihantar & di pos ke pelanggan seluruh Malaysia termasuk Sabah Sarawak. Paling jauh tshirt kami telah sampai ke Korea Selatan, Brunei & Singapura.

Banner mohcetakbaju

Layari blog kami di www.mohcetakbaju.com untuk tengok apa lagi yang kami offer untuk korang semenjak 2010 lagi!!!

cetak baju

    Hampir 100% pelanggan kami berpuashati dengan kerja & servis kami tersebut.

Oleh itu, hari ini,…bagi memberikan lebih pilihan & peluang kepada anda semua, terutamanya pelajar-pelajar untuk mendapatkan T-Shirt dengan design sendiri,website CetakTee.com diwujudkan. 

Gambar cetaktee

tshirt kelas  

KLIK SINI UNTUK PELBAGAI CONTOH TSHIRT SIAP

Dengan pilihan T-Shirt lain dari yang lain atau pilihan untuk buat sendiri baju kelas anda, kami berbangga untuk berkongsi dengan anda website ini dengan pengalaman berharga kami sebelum ini.  

KLIK LINK INI UNTUK LIHAT MACAM2 CERITA CETAK BAJU DI BLOG KAMI www.mohcetakbaju.com YANG MASIH BERNYAWA SEHINGGA KINI! KENAPA ANDA MESTI TEMPAH TSHIRT KELAS ANDA DENGAN KAMI & KENAPA ANDA MESTI PILIH SERVIS KAMI?

Kami berpengalaman luas dalam bidang cetakan T-Shirt. Tak payah cari website lain dah. Semua ada disini daripada katalog baju kosong, design nak cetak, saiz baju & cara nak design baju sendiri. Harga berpatutan sesuai dengan kemampuan anda sebagai pelajar. Tak puas hati..kami pulangkan semula wang anda.

Money Back Guarantee

Tunggguuuu……tahu tak siapa pelanggan-pelanggan kami sebelum ni?

Pekerja kilang pelajar-pelajar sekolah, kolej, universiti, maktab dll. Ahli keluarga – baju hari keluarga. Bakal pengantin – tshirt Rewang atau Bekwoh. Mat-mat motor – konvoi beramai-ramai. Ejen jual tshirt. Cikgu sekolah untuk sukan sekolah, koperasi sekolah dll. Individu untuk baju santai. pejabat-pejabat kerajaan. Pejabat-pejabat swasta. Aktiviti keagamaan – muslimah & muslim. Dan macam2 lagi yang tak terkira banyaknya.  

cetak baju

TEMPAHAN TSHIRT DARI KOREA  

 Tiada satupun website tempatan yang buat website KHAS untuk pelajar-pelajar mudah menempah tshirt kelas mereka. Jadi, kami mudahkan anda sebagai pelajar untuk membuat design T-Shirt sendiri sebab saya dulupun tak sempat untuk membuat tshirt kelas sendiri masa sekolah dulu.

Kami juga ingin memberi peluang kepada semua pelajar-pelajar untuk merasa seronok sebab ada tshirt kelas sendiri. Kami juga ingin memberi peluang kepada pelajar-pelajar luar bandar & pedalaman untuk mempunyai tshirt kelas sendiri macam pelajar bandar.

Selain daripada itu, boleh dijadikan kenangan masa anda belajar & bagi meluaskan pasaran tshirt kelas & jenama kami ke tahap yang lebih tinggi.  

 Ok….dah tak sabar nak order T-Shirt kelas anda?  

 

cetak tshirt

 Jika anda masih konfius & tak faham dengan maklumat yang diberikan :

cetak baju

 

* OK….kalau anda dah tak sabar nak tengok contoh-contoh design T-Shirt tu, klik butang dibawah ni…

cetak tshirt

Oppsss…tunggu. Sebelum itu…

Jika anda tidak berkenan dengan design-design TShirt rekaan kami, tak mengapa….jangan

kecewa & berputus asa. Kami ada pilihan lain untuk anda. Apakah pilihan itu????

cetak baju kelas

BUAT DESIGN ANDA SENDIRI……YA, ANDA SENDIRI YANG BUATKAN DESIGN TERSEBUT?

BAGAIMANA?????

KLIK GAMBAR DIATAS UNTUK BUAT DESIGN ANDA SENDIRI

SELEPAS ANDA BERJAYA MEMBUAT DESIGN TSHIRT ANDA SENDIRI, JANGAN LUPA EMELKAN SEMUA MAKLUMAT YANG BERKAITAN DENGAN TSHIRT TERSEBUT KE ALAMAT EMEL KAMI DI adminkomisen@gmail.com.

JIKA ANDA KONFIUS, RUJUK LANGKAH2 DIBAWAH INI :

cetak baju

cetak baju

Jadi…apa tunggu lagi…semua maklumat telah disediakan. Pilih apa sahaja design yang anda inginkan, samada design kami sendiri atau anda sendiri yang buatkan.Ikut sukahati andalah. Terpulang pada anda sendiri. Kami akan cuba tunaikan permintaan anda bergantung kepada kemampuan kami sendiri.Percayalah…inilah satu2nya website yang menyediakan pelbagai jenis pilihan TShirt Kelas mengikut citarasa anda sendiri. Ingat……TShirt Kelas anda, boleh menjadi kebanggaan anda & mampu menjadi kenangan dimasa akan datang. Fikir2kanlah.

Ikhlas daripada,

Signature

adminkomisen@gmail.com

P/S : Jika anda inginkan banyak lagi maklumat tentang bisnes cetak baju kami, layari blog kami di www.mohcetakbaju.com.

P/S/S :  Jika anda tidak membuat tempahan hari ini, bila lagi…kerana anda semakin meningkat umur. Semakin anda berumur, semakin anda jauh dari kelas anda. Jadi, fikir-fikirkanlah.

P/S/S/S : Jadi…apa tunggu lagi. Buat pilihan anda & Tempah baju kelas anda SEKARANG JUGA!

www.CetakTee.com ~ since 2010

Contoh Design Tshirt Kelas